Köpa

Observera att det tar en extra bankdag innan vi ser inbetalningen på grund av bankgiro, ta med en kopia på transaktionen om ni vill hämta ut ert gods tidigare.


För att kunna köpa och lägga bud hos Auktionshus Skåne-Blekinge krävs det att ni har registrerat ett konto, se (Logga in/Registrera) för mer info.


Budstege

Budnivå Höjning

50-200, 10 kr

200-500, 25 kr

500-1000, 50 kr

1000-,  100 kr

Vid köp tillkommer en köpavgift på 22,5% och en slagavgift på 35 kr inklusive moms.

(Exempel) Om ett objekt klubbas för 100 kr så blir priset 100 kr + 23 kr köpavgift + 35 kr slagavgift = 158 kr


När ni köpt ett objekt så skickar vi ut en faktura till er email, du kan även se dina fakturor på mina sidor när du loggat in på auktionssidan.

Efter ni gjort ett köp så har ni 7 dagar på er att betala och hämta godset, därefter tar vi en lagerkostnad på 100 kr för mindre objekt och 200 kr för större objekt per påbörjad vecka.

Konsumenten har enligt lagen 14 dagar på sig att ångra sitt köp.

Alla bud är bindande

Ta med eget emballage

Allt gods säljes i befintligt skick

Vi tar endast banköverföring eller kortbetalning som betalning

Reklamation skall ske innan godset lämnar lokalen

Sälja

För att kunna sälja hos Auktionshus Skåne-Blekinge krävs det att ni har registrerat ett konto, se (Logga in/Registrera) för mer info.


Gods kan lämnas in på plats efter tidsbokning, eller så bokar ni tid för hämtning av gods, priser kan variera beroende på vad det är för föremål och mängd.


Vi reserverar oss för att det kan ta upp till en vecka innan godset läggs ut till försäljning efter mottagande. Objekten ligger ute i 7 dagar till försäljning, så fort godset är utlagt till försäljning så finns det för visning i vår lokal.


Vid en försäljning så tar vi ut en försäljningsavgift på 20% av slutbeloppet och en slagavgift på 30 kr inklusive moms.


Auktionshuset ansvarar för godset till och med 7 dagar efter försäljningsdagen. Hämtas inte de osålda objekten inom 7 dagar så förbehåller vi oss rätten att skänka det till ideell förening. Objekt som inte uppnått reservationspris förbehåller vi oss rätten att sälja om utan reservationspris.


Slutligt försäljningsbelopp efter avgifter av sålda varor betalas ut av Auktionshus Skåne-Blekinge inom 20 bankdagar efter att vi har mottagit betalning av köpare under förutsättning att reklamation inte har förekommit.